Bine ai venit

Dragă cititorule, ai ajuns pe blogul meu. Ştiu, sună urât "blogul meu". Aşadar, ai ajuns în locul unde eu îmi scriu opiniile despre sport. Te invit să le citeşti şi te invit să le comentezi. Aş vrea să purtăm un dialog civilizat pe teme sportive. Dacă vrei, eşti liber să-ţi scrii propriile articole despre absolut orice sport.

Te invit la un "dialog sportiv".

vineri, 14 martie 2008

Respect Ilie Nastase

Astazi a aparut un interviu cu fostul mare tenismen Ilie Nastase. Un interviu interesant, despre sport, politica, trecut si multe alte lucruri.

Nastase spune ca nu se va mai intoarce la Federatia Romana de Tenis, dar ca la nevoie se va implica neoficial pentru ca lucrurile sa mearga intrucatva normal. Se pare ca aceasta Federatie va intra in colaps financiar cat de curand. El aducea la bugetul FRT un sfert din venituri, iar o data cu plecarea sa 25% din buget va pleca si ea. Interesant nu?

Despre mult discutata Academie de tenis, care e in proiect de vreo 11 ani si Ilie pare descumpanit. Terenul acela, care apartine statului (ANS-ului, sau cine stie) si care i-a fost incredintat printr-o hotarare de Guvern, este in continuare disputat in istante de catre cei care il folosesc. Cum il folosesc? Inchiriindu-l binenteles. Secretul succesului in Romania, facem bani din ceva ce nu-i al nostru si pe care il folosim mai mult sau mai putin legal.

Discutia s-a mutat spre lipsa infrastructurii de la noi. Ilie a punctat excelent faptul ca cele 400 de sali facute in administratia trecuta sunt inerte, moarte! Acele sali nu pot fi inchiriate pentru concerte (dovada ca inca se folosesc acele camine culturale) sau macar pentru a juca un sport. Exemplul francez, sau contra-exemplul, consta in faptul ca in Franta, fiecare comuna are obligatia de a detine o baza sportiva in localitate. Asadar un om obisnuit, poate veni de la servici, si se poate duce la acea sala cu copilul si sa joace ceva. In Romania asa ceva pare de domeniul fantasticului...

Mai avem mult pana departe....

Niciun comentariu: