Bine ai venit

Dragă cititorule, ai ajuns pe blogul meu. Ştiu, sună urât "blogul meu". Aşadar, ai ajuns în locul unde eu îmi scriu opiniile despre sport. Te invit să le citeşti şi te invit să le comentezi. Aş vrea să purtăm un dialog civilizat pe teme sportive. Dacă vrei, eşti liber să-ţi scrii propriile articole despre absolut orice sport.

Te invit la un "dialog sportiv".

sâmbătă, 17 mai 2008

Despre o balega de om

Recent, pe gsp.ro, T.R.U. a scris un fel de editorial, in care desfiinta practic atat Steaua cat si Dinamo. Evident ca reactiile nu au intarziat. Mai intai comentariile pe blogulo lui T.R.U., apoi pe diferite site-uri, iar astazi, am citit un fel "lobby" facut de Geambasu pe blogul sau, pentru T.R.U.

Surprinzatoare atitudine. Cum spune si el, T.R.U. a scris acel editorial, si-l asuma si nu vrea in nici un fel sa-si atraga simpatia cititorilor. Atunci, de ce era nevoie ca domnul Cristi Geambasu sa ne explice cam ce a vrut sa spuna respectivul T.R.U. in acel editorial?

Si mai surprinzatoare mi se pare atitudinea unor suporteri stelisti. In fond, in acel editorial, T.R.U. ataca clubul Dinamo. Chiar daca baga si Steaua "in aceeasi oala", referirile la ros-albastri sunt insignifiante. Si totusi, multi stelisti se simt extrem de lezati de respectivul editorial. Oare de ce? In fond, T.R.U. are dreptate in anumite privinte: ambele cluburi au fost infiintate si impuse in prim-plan de comunisti. Nu cred ca poate cineva contesta asta. Apoi, la fel de adevarat este ca au existat presiuni puternice asupra anumitor sportivi sa concureze pentru cele doua cluburi. Nu toti sportivii, nici macar majoritatea, dar a fost un numar de oameni care au fost fortati sa concureze pentru cele doua cluburi.

Bun. Deci T.R.U. spune niste adevaruri, in felul sau, exagerand foarte mult partile negative. Si totusi, absolut toate comentariile se impart in doar doua "tabere":

- non-bucurestenii fani ai altor echipe care spun, in general, doar "da, Steaua si Dinamo sunt echipe comuniste pe care trebuie sa le desfiintam"

- suporterii celor doua cluburi "incriminate", care nu stiu decat sa-l injure pe T.R.U.

Nimeni nu a explicat de ce T.R.U. nu are dreptate, de ce se inseala in privinta celor doua cluburi. Toti isi baga ceva in el sau familia lui, sau, in cel mai bun scriu un drept la replica, in care il batjocoresc intr-un mod josnic pe acest om, iar la final scriu ca nu merita bagat in seama. Ei, tocmai de ignorare nu se poate plange T.R.U. acum. Toti ochii sunt pe el. Din pacate, nu stiu daca exista printre "fanii" lui cineva cu un coeficient de inteligenta mai mare de 50...

Editorial T.R.U.

Editorial Geambasu

Niciun comentariu: