Bine ai venit

Dragă cititorule, ai ajuns pe blogul meu. Ştiu, sună urât "blogul meu". Aşadar, ai ajuns în locul unde eu îmi scriu opiniile despre sport. Te invit să le citeşti şi te invit să le comentezi. Aş vrea să purtăm un dialog civilizat pe teme sportive. Dacă vrei, eşti liber să-ţi scrii propriile articole despre absolut orice sport.

Te invit la un "dialog sportiv".

duminică, 4 mai 2008

Gânduri înainte de Dinamo-Steaua

Trebuie să spun că aştept cu emoţie acest meci. Cum bine spunea un amic, e meciul care contează. Dincolo de ligi ale campionilor, de milioane de euro şi de orice altceva, avem orgoliul imens al suporterului!

Pot să mă hazardez şi să spun ca in celelalte 32 de meciuri dintr-un sezon, nici la noi, nici la Dinamo nu prea contează fanii. Dar în aceste 2 partide, jucătorii ştiu foarte bine că, înainte de orice, joacă pentru suporteri.

Situatia la Dinamo e, ca de obicei, în pom. După un sezon excelent, când au luat şi titlul, orgoliile acţionariatului şi-au dat în petec. A urmat acest sezon slab pentru ei, foarte slab. Iar jucătorii si toţi cei de la Dinamo ştiu că într-un sezon slab, unica portiţă de salvare în ochii suporterilor este victoria cu Steaua. Anul ăsta satisfacţia ar fi inzecită, un titlu negat rivalilor însemnănd extraordinar de mult.

În Ghencea ar putea părea ca situaţia este mai simplă ca niciodată. Dacă nu pierd în Ştefan cel Mare, sunt 99% campioni ai României. Echipa este văduvită de două piese grele din apărare, Goian şi Golanski fiind suspendaţi absolut aberant. Chiar şi aşa, Steaua este o echipă compactă cu rezerve valoroase, ceea ce face ca absenţele să conteze mai puţin.

Avem, aşadar, un meci de care pe care. Un meci in care orgoliile sunt în primul plan. Să sperăm si că va fi un meci frumos!

Niciun comentariu: