Bine ai venit

Dragă cititorule, ai ajuns pe blogul meu. Ştiu, sună urât "blogul meu". Aşadar, ai ajuns în locul unde eu îmi scriu opiniile despre sport. Te invit să le citeşti şi te invit să le comentezi. Aş vrea să purtăm un dialog civilizat pe teme sportive. Dacă vrei, eşti liber să-ţi scrii propriile articole despre absolut orice sport.

Te invit la un "dialog sportiv".

marți, 19 februarie 2008

Nevoia de infrastructura



Marti 5 februarie, Ilie Nastase are o izbucnire pe OLS la adresa politicienilor romani. Fostul mare tenisman acuza in termeni duri clasa politica pentru lipsa unui teren de tenis acoperit in Romania. Printre altele, el spune ca la noi exista, citez:"fotbalul si celelate sporturi".

Desigur, Nasty are foarte multa dreptate si unor oameni dintr-o tara "normala", li s-ar parea incredibil sa auda ca in Romania - stat din Uniunea Europeana cu 20 si ceva de milioane de locuitori - nu exista un teren de tenis acoperit.

Plecand de la afirmatia lui Nastase, sa trecem la fotbal - sportul national - cum este perceput de majoritatea oamenilor. Aici, desi presa mediatizeaza lipsa infrastructurii in fotbal, reclamata de conducatorii FRF si ai LPF, guvernul uita de fiecare data cand face bugetul, sa aloce sumele necesare.

Referindu-ne strict la Steaua si punandu-ne in situatia suporterului obisnuit, vom observa serioase deficiente. Desi sistemul de acces in stadion este unul modern, lipsa unor magazine este evidenta. Exceptand magazinul care vinde produsele promotionale, nu mai exista niciunul. Ori daca tot facem comparatia cu cluburile care joaca in UCL, suntem departe de adevar. Apoi, daca luam in calcul zilele ploioase, exista toate sansele sa ajungi acasa plin de noroiul aflat pe aleile coplexului din bvd. Ghencea.

Modernizarea stadionului, facuta cu ocazia primei participari in UEFA CL din actualul mileniu, a scapat din vedere anumite lucruri legate de confortul suporterului. S-a facut numai strictul necesar cerut de UEFA, inclusiv gazonul si instalatiile de drenare si incalzire a gazonului. Nimic mai mult.

Nasty are dreptate cand acuza indolenta politicienilor in ceea ce priveste sportul si infrastructura sportiva din Romania. Dar un alt mare minus in sportul de la noi il constituie lipsa evidenta a managerilor capabili.

O situatie deplorabila cu adevarat in ce priveste infrastructura, o au majoritatea sporturilor din cadrul CSA Steaua, care se pregatesc in conditii inadecvate.

In Bucuresti exista un singur patinoar, nu exista o sala corespunzatoare pentru handbal, s-a ajuns in situatia ca federatiile de handbal si box sa-si dispute Sala Polivalenta, ambele avand evenimente programate in aceeasi zi. De stadion de rugby nici nu poate fi vorba, cel pe care joaca nationala fiind o gluma. Bazinele pentru natatie sunt vechi si insuficiente.

In aceste conditii nu ar trebui sa mai mire pe nimeni lipsa de interes a publicului pentru celelate sporturi, lipsa valorilor in aceste sporturi. Unii sportivi isi risca sanatatea prin sali si vestiare lipsite de igiena, de caldura, s.a.m.d.

Spunem lucrurilor pe nume. Este momentul sa punem presiune pe clasa politica, pe administratie, pentru a-i face sa inteleaga si a-i determina sa-si asume responsabilitatea privind infrastructura in sport. Poate cu fonduri europene, si in acest caz ar trebui sa existe proiecte ale celor interesati.

In incheiere fac apel catre suporterii stelisti, sa fie prezenti in numar mare la meciurile de hochei ale Stelei. Acei baieti minunati au nevoie de noi, de incurajarile noastre, de caldura noastra. Nu ezitati sa le fiti alaturi. Chiar merita un patinoar plin, asa cum era odata, care sa-i sustina si... mai mult decat atat.

FORZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!

yo_marius
(articol din 07-02-2008, fcsteaua.ro)

Niciun comentariu: